Υπάρχουν σελίδες που φορτώνουν γρήγορα και είναι πολύ ωραίο να περιηγείστε σε αυτές. Από τη άλλη πάλι υπάρχουν και κάποιες σελίδες που φορτώνουν στο δευτερόλεπτο. Μια από αυτές είναι αυτή στην οποία περιηγείστε τώρα. Κάποιες άλλες ανήκουν σε ορισμένους πελάτες μας οι οποίοι θέλησαν να προχωρήσουν την ανάπτυξη της ιστοσελίδας τους ένα βήμα παραπέρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν ξεκινάει κάποιος και καταπιάνεται με την κατασκευή ιστοσελίδων σίγουρα κάποια στιγμή θα ασχοληθεί με το WordPress. Όταν λοιπόν είσαι νέος στο Web development και ίσως δυσκολεύεσαι να γράψεις έστω και δύο γραμμές κώδικα, βλέποντας την πληθώρα των πρόσθετων που υπάρχουν για κατέβασμα (δωρεάν και μη) λες εδώ είμαστε. Έχω έτοιμη δουλειά χωρίς κόπο. Σκέψου το καλά όμως πριν βάλεις 77 Plugins στο WordPress για να φτιάξεις μια ιστοσελίδα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρατηρήσαμε σε κάποια WordPress αλλά και Joomla websites που διαχειριζόμαστε πως προέκυψε κάποιο πρόβλημα με το scroll στον google chrome.

Ύστερα από διερεύνηση του προβλήματος διαπιστώσαμε πως υπάρχει κάποια ασυμβατότητα με την βιβλιοθήκη javascript smoothscroll και κάποια τελευταία αναβάθμιση στον google chrome.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έχω κάνει αρκετές συναντήσεις με ανθρώπους που ήθελαν να φτιάξουν ένα eshop για την επιχείρηση που ήδη έχουν. Αφού μιλούσαμε αρκετή ώρα ήθελα πραγματικά να τους κάνω αυτή την ερώτηση. Πόσο σίγουρος είσαι ότι θέλεις eshop? Αλλά δεν την έκανα. Άφηνα τους ίδιους να αναρωτηθούν, αφού πρώτα τους εξηγούσα τι χρειάζεται ένα eshop για να λειτουργήσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αν θέλεις SEO θα κάνεις τα πάντα, αλλιώς μην το κάνεις καθόλου. Αν παίρνεις την παρουσία σου στο internet στα σοβαρά, τότε μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να πετύχεις. Να φτιάξεις την σελίδα σου και το περιεχόμενο της με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια μηχανή πλοίου χάλασε και κανείς δεν μπορούσε να την φτιάξει με κίνδυνο το πλοίο να χτυπήσει στα βράχια. Έφεραν λοιπόν έναν μηχανικό με εμπειρία 40 ετών επάνω στις μηχανές. Αφού έλεγξε σπιθαμή προς σπιθαμή τον κινητήρα ήξερε τι έπρεπε να κάνει….
Πήγε στην τσάντα του και έβγαλε ένα μικρό σφυρί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Και βέβαια να αντιγράφεις, μόνο έτσι θα πας μπροστά. Δεν πιστεύω να σου έχει πει κανείς το αντίθετο?

Αν δεν αντιγράψεις κατά πάσα πιθανότητα κάποια στιγμή θα βρεθείς προ εκπλήξεων. Και αυτό γιατί ποτέ δεν πίστεψες ότι μπορεί να χάσεις όλα τα δεδομένα που έχεις μέσα στον υπολογιστή σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ναι λοιπόν, αν μολυνθείς θα μολύνεις, αυτή είναι η αλήθεια. Όλοι μας έχουμε «φάει» κάποιον ιο, η καλύτερα κάποιο Malware – Malicious Software (κακόβουλο λογισμικό). Ακομά κι εσύ που λες πως δεν κόλλησες ποτέ, κόλλησες απλά δεν το ξέρεις…

Και αυτό που δεν ξέρεις, είναι ότι όπως και στην πραγματική ζωή, αν αρρωστήσεις, κατα πάσα πιθανότητα θα κολλήσεις και κάποιον άλλο. Τα περισσότερα Malware έχουν ως σκοπό της ζωής τους, απλά να εξαπλώνονται χωρίς να εκτελούν κάποια άλλη διεργασία που μπορείς ίσως να καταλάβεις…. εκτός, αν βρουν την κατάλληλη ευκαιρία να καλέσουν κάποιον φίλο «Malware» ο οποίος θα κάνει την ζημιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιατί τα GIF μπήκαν στην ζωή μας άραγε? Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιά είναι η χρονική στιγμή οπου όλες αυτά οι κινούμενες εικόνες και τα μικρά βιντέκια μπήκαν πιο έντονα στην ζωή μας? Μα φυσικά από τότε που η περιήγηση στο internet είχε αρχίσει να γίνεται αποκλειστικά από κινητά και tablets.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ