Στο συγκεκριμένο πλάνο πραγματοποιείται εγκατάσταση και εκτεταμένη παραμετροποίηση του WordPress plugin WP-Rocket για ‘απογείωση’ στην ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας WordPress.

Η βελτιστοποίηση ταχύτητας φόρτωσης της ιστοσελίδας WordPress είναι πολύ σημαντική.

Πρώτα από όλα για την εμπειρία χρήσης του επισκέπτη. Μελέτες έχουν δείξει πως κατά την περιήγηση από κινητό αν η σελίδα κάνει να φορτώσει πάνω από τρία δευτερόλεπτα ο χρήστης θα κλείσει τον browser.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό κομμάτι είναι το SEO καθώς ένας από τους παράγοντες της google για να ανεβάσει μια ιστοσελίδα στην αναζήτηση είναι και η ταχύτητα φόρτωσης της.

Εκτός από τις λειτουργίες που σας παραθέτουμε στον πίνακα επιπλέον και κατ’ απαίτηση του πελάτη μπορούμε να προχωρήσουμε και σε βελτιστοποίηση των εικόνων που υπάρχουν στο site. Έτσι θα έχουν το μικρότερο δυνατό μέγεθος αναλογικά με την ποιότητα τους. Η βελτιστοποίηση γίνεται με εγκατάσταση και παραμετροποίηση του WordPress plugin Imagify.

Η βελτιστοποίηση των εικόνων είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για την ταχύτητα ενός site. Αυτό γιατί μπορεί να καθυστερήσουν δραματικά την φόρτωση ακόμη και αν έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις caching και συμπίεσης.

Content Delivery Network για εξωπραγματική ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδων WordPress.

Σε περίπτωση που ο πελάτης διαθέτει το απαραίτητο budget μπορεί να προχωρήσει και στο επόμενο βήμα. Η χρησιμοποίηση ενός δικτύου για φόρτωση κάποιων κομματιών της ιστοσελίδας (όπως οι εικόνες) από διαφορετικούς διακομιστές. Επίσης παρέχεται και η δυνατότητα καταχώρησης της ιστοσελίδας στο Cloudflare.

Μπορείτε να δείτε κάποιες σελίδες μας στις οποίες έχει εφαρμοστεί το πλάνο ταχύτητας φόρτωσης ιστοσελίδας εδώ.

Σχετικό άρθρο μας με την ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδων WordPress.