Η ασφάλεια ιστοσελίδας WordPress είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργία μιας επιχείρησης. Ειδικά αν ασχολείται σοβαρά με την παρουσία της στο διαδίκτυο. Σε αυτό πλάνο παρουσιάζουμε κάποιες λειτουργικότητες που θα βοηθήσουν τον πελάτη να κρατήσει ένα επίπεδο στην ασφάλεια που έχει η ιστοσελίδα του.

Η αλήθεια είναι πως για να είναι κάποιος σίγουρος θα πρέπει να προχωρήσει σε κάποιο συμβόλαιο συντήρησης. Έτσι θα πραγματοποιούνται τακτικές ενημερώσεις και θα μπαλώνονται πιθανές τρύπες ασφαλείας.

Το να μολυνθεί μια σελίδα δεν αποφέρει μόνο μια δυσάρεστη εμπειρία στον χρήστη που μπορεί να βλέπει ‘περίεργα πράγματα’ στην ιστοσελίδα μας. Το πιο βασικό είναι πως η google τιμωρεί τις μολυσμένες ιστοσελίδες εξαφανίζοντας τες από την αναζήτηση. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ακόμη και να απολυμανθεί η ιστοσελίδα μπορεί η ζημιά που έχει γίνει να είναι τόσο μεγάλη που να μην υπάρξει ποτέ καλό SEO rank για αυτή το domain name.

Αυτό από το στόμα της Google: ‘Bear in mind that removal of a manual action doesn’t guarantee that your site’s ranking will increase.’